Matematik

funktion

28. september 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En patient har taget en pille med 800 mg af et smertestillende middel. Blodprøver viser, at massen af stoffet i patientens blod aftgaer som vist i tabellen

TID t - timer: 0 - 10 - 20 - 30 - 40 - 50

MASSE - mg: 800 - 560 - 390 - 270 - 190 135

jeg har så påvist grafen er eksponentiel 

a) hvordan bestemmer jeg halveringstiden med denne forskrift f(x)=798*0,965^x

b) Hvor mange timer går der, før patienten skal tage den næste pille


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

a)

0,965 = ½  <=>

T½ = log(½) / log(0,965) = 19,5 timer

b)

Der må være en oplysning om hvor mange mg patienten mindst skal have i blodet for at det virker?


Svar #2
29. september 2018 af Sarah3310 (Slettet)

for at midlet kan være effektivt, skal indholdet i blodet være over 300 mg


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2018 af mathon

b) Hvor mange timer der går, før patienten skal tage den næste pille
    bestemmes af ligningen:
                                                  \small 300=798\cdot 0.965^x


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.