Matematik

Undersøg om to funktioner kan være hindandens inverse funktioner

29. september 2018 af MajaXm - Niveau: B-niveau

opgaven er sådan: 

funktion f og g er givet ved; 

F(x)= kvadratroden(x-1) +3 og g(x) =x^2 -6x +10 

undersøg om f og g kan være hinandens inverse funktioner. 

Angiv derefter Dm(g), så dette er tilfældet.

Hvordan gør man dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2018 af swpply (Slettet)

Funktionerne f og g er hinandens inverse såfremt at enten

                             f(g(x)) = x

eller at

                             g(f(x)) = x.

Undersøg nu om dette også er sandt!

Definitionsmængden for g er bestemt ved at

                          g(x)-1\geq0

idet at kvadratroden af et neagtivt tal ikke der defineret for de reelle tal.


Skriv et svar til: Undersøg om to funktioner kan være hindandens inverse funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.