Matematik

Løs ligningen

30. september 2018 af Genanskaf (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hejsa! Kan i hjælpe mig til hvordan jeg kan løse denne her ligning?

Tak på forhånd!
Vedhæftet fil: IMG_20180930_235253__01.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2018 af swpply (Slettet)

Det er en andengradsligning.
Gang paranteserne ud og benyt dig af den generelle formel for rødderne til en andengradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2018 af SuneChr

Parenteserne ganges med hinanden.
Reducér den fremkomne 2.grads ligning til den velkendte
        aλ2 + bλ + c = 0
og løs ligningen med diskriminant formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2018 af peter lind

gang parenteserne ud og reducer. Resultatet bliver en 2,gradsligning, som du må løse


Svar #4
01. oktober 2018 af Genanskaf (Slettet)

Først så mange tak for hjælpen! Er dog kommet på et problem, da jeg har fået d=-1.69. jeg skal så senere finde kvadratroden af d, hvilket jeg ikke kan, da d er et negativt tal, så vil spørger hvad jeg så skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2018 af SuneChr

Se, om du kan komme frem til
   λ2 - 13/10λ + 19/50 = 0            ⇔          1/50(50λ2 - 65λ + 19) = 0
Da er diskriminanten > 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Du kan starte med at prøve at regne efter igen, for jeg kan forsikre dig om at ligningen har en ikke nul og positiv diskriminant.

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2018 af SuneChr

.SP 011020180128.JPG

Vedhæftet fil:SP 011020180128.JPG

Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.