Matematik

Hvad er arealet af overfladen af et golfhul i mm2?

03. oktober 2018 af Sheroo2000 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgave:

Hullerne på en golfbane skal have en ganske bestemt størrelse. Diameteren på hullet er 108 mm.

a.Hvad er arealet af overfladen af et golfhul i mm2?

Svaret skal være et helt tal.

b.Omregn resultatet fra spørgsmål a til cm2.

Svaret skal være med 1 decimal.

----------------------------------------------------------------------------

Løsning:

a.

D=108 mm

r=108/2=54 mm2

A=bi*r2

A=3,14*542

A=3,14*2916=9156

b.

9156/100=91,56 cm2

----------------------------------------------------------------------------

Facitliste

9.161 mm2 (ved  [\pi]  = 3,14 bliver resultatet 9.156 mm2)
91,6 cm2

----------------------------------------------------------------------------

Jeg når frem til 9156 mm2, men det burde være 9.161 mm2

-----------------------------------------------------------------------------------------

Hjælp mig med at forklare, hvor jeg begår fejl? Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2018 af kanjeghjælpedig (Slettet)

brug pi = 3,14159


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2018 af AMelev

#0

b. Svaret skal være med 1 decimal.

----------------------------------------------------------------------------

a.

D=108 mm

r=108 mm/2=54 mm2

A=bi*r2

A=3,14*542

A=3,14*2916=9156

b.

9156/100=91,56 cm2

----------------------------------------------------------------------------

Facitliste

9.161 mm2 (ved  [\pi]  = 3,14 bliver resultatet 9.156 mm2)
91,6 cm2

----------------------------------------------------------------------------

Jeg når frem til 9156 mm2, men det burde være 9.161 mm2

Du har ikke gjort noget forkert (bortset fra at angive radius i mm2 og har 2 decimaler i b.). Du har regnet med π som 3.14, og det giver som angivet i parentesen i facitlisten et resultat på 9156 mm2. Punktummet er ikke et decimalpunktum, men en tusindtalsseparator, så du er enig med facitlisten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2018 af SuneChr

Man bemærker, at ved at sætte \pi = 3,141 fås et areal, der, hvad opgaven kræver, er for lille.
Ved at give \pi en ekstra decimal så \pi = 3,1415  fås et areal, der, hvad opgaven kræver, er korrekt.
Men hvorfor anvendes ikke hjælpemidlets indbyggede tast  [\pi] , så er man jo, i alle situationer, på den sikre side.


Svar #4
03. oktober 2018 af Sheroo2000 (Slettet)

1000 tak for de gode svare!


Skriv et svar til: Hvad er arealet af overfladen af et golfhul i mm2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.