Kemi

Colligative effekt

03. oktober 2018 af YTTT (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Har brug for hjælp til at komme i gang med resten af opgaven.

Jeg skal beregne hvor mange gram NaCL der skal tilsættes 500mL vand, når frysepunktet sænkes til 2,5 grader?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2018 af mathon

              \small \Delta t=K\cdot \frac{n_{NaCl}}{m_{vand}}\cdot \left (10^3\; g H_2O \right )

              \small \Delta t=K\cdot \frac{\frac{m_{NaCl}}{58.443\; \tfrac{g}{mol}}}{500\; g}\cdot \left (10^3\; g H_2O \right )

              \small \Delta t=K\cdot \frac{m_{NaCl}}{58.443\; \tfrac{g}{mol}}\cdot 2

              \small \small m_{NaCl}=\tfrac{1}{2}\cdot \frac{\Delta t}{K}\cdot(58.443\; \tfrac{g}{mol})

              \small m_{NaCl}=\tfrac{1}{2}\cdot \frac{2.5\; C\degree}{1.86\; \tfrac{C\degree}{mol}}\cdot(58.443\; \tfrac{g}{mol})=39.3\; g


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2018 af mathon

...da NaCl leverer 2 partikler pr molekyle
   
     \small \small \small {m_{osmo \, }}_{NaCl}=\tfrac{1}{2}\cdot\left ( 39.3\; g \right )=19.65\; g


Skriv et svar til: Colligative effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.