Matematik

Procentvise Forøgelse ( f(x)=b*x^a )

04. oktober 2018 af volkanyilmaz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan dog ikke finde ud af dette, har prøvet at søge i nettet, men forstod det rigtig ikke...

det opgave b) 


Svar #1
04. oktober 2018 af volkanyilmaz (Slettet)

OPGAVEN: 

EDIT:  Mit resultat blev fra opgave a) :

r^2= 0,999943  

y= 784,7511*x^0,63

A= 0,63

B= 784,7511


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2018 af mathon

Brug         
                   \small 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a

                   \small \small 1+r_y=1.40^a


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

I a'eren finder du forskriften for f.

Vælg en vilkårlig positiv vægt x0 og indsæt det i forskriften for iltforbrug
Forstør det valgte x0 med 40% og indsæt det i forskriften for iltforbrug

Hvor mange procent større er iltforbuget blevet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2018 af mathon

                   \small \small 1+r_y=1.40^a

                   \small r_y=p_y\cdot 10^{-2}=1.40^a-1

                            \small p_y=\left (1.40^a-1 \right )\cdot 10^2


Svar #5
04. oktober 2018 af volkanyilmaz (Slettet)

Kan det så passe med at jeg indsætter det vilkårlige positiv vægt ind som x i mit forskrift? og dernæst ganger det tal med 40?

784,7511*x^0,63


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Ja til det første


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2018 af mathon

                            \small \small p_y=\left (1.40^{0.63}-1 \right )\cdot 10^2=23.6


Svar #8
04. oktober 2018 af volkanyilmaz (Slettet)

I tilfælde jeg vælger den første vægt som er: 0,005

Så det jeg gøre er at jeg ganger 0,005*40 som giver 0,2. jeg indsætter så 0.2 ind i forskriften

784,7511*0.2^0,63=284,6956%

kan dette passe?

-

#Mathon,

kan du ikke forklare hvordan du løste den sådan 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2018 af mathon

Af 
                    \small y=b\cdot x^a
haves
                    \small \frac{y_2}{y_1}=\frac{ {x_2}^a}{{x_1}^a}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a

                    \small \frac{y_1\cdot (1+r_y)}{y_1}=\left ( \frac{x_1(1+r_x)}{x_1} \right )^a

                    \small 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a                       \small \textup{uanset }x_1,x_2,y_1\textup{ og }y_2.


Skriv et svar til: Procentvise Forøgelse ( f(x)=b*x^a )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.