Matematik

finde dybden af en cylinder bassin

05. oktober 2018 af mari56s5 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej jeg sidder fast ved den her opgave hvor jeg skal finde dybden på en cylinder pool

spørgsmålet hedder: i det cylinderformede bassin er der 14310 liter vand. beregn vanddybden. 

regnestykket siger. V= r^2 x h x pi

jeg føler virkelig jeg har prøvet alt. kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2018 af mathon

              \small \small h=\frac{V}{\pi \cdot r^2}              \small \textbf{\textsl{h\o jden af vandstanden er lig med dybden}}

...har du styr på de sammenhørende enheder?         


Svar #2
05. oktober 2018 af mari56s5 (Slettet)

jeg ved ikke hvad V er og det skal jeg finde ud af men hvordan? og nej det har jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2018 af mathon

   V er volumen = Rumfang.


Svar #4
05. oktober 2018 af mari56s5 (Slettet)

jeg ved ikke hvad højden eller rumfanget er. der står ikke noget om det


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2018 af mathon

Kender du radius eller diameteren?


Svar #6
05. oktober 2018 af mari56s5 (Slettet)

radius er 2,25 m


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2018 af mathon

 \small r=22.5\; dm

              \small \small \small \small h=\frac{14310\; dm^3}{\pi \cdot (22.5\; dm)^2}=\frac{14310\; dm^3}{\pi \cdot \left ( 506.25 \; dm^2\right )}=8.997\; dm\approx 9\; dm=0.9\; m   


Svar #8
05. oktober 2018 af mari56s5 (Slettet)

  


Svar #9
05. oktober 2018 af mari56s5 (Slettet)

så dybden er 0.9 m??


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. oktober 2018 af mathon

   Ja


Svar #11
05. oktober 2018 af mari56s5 (Slettet)

tusinde tak skal du have:)


Skriv et svar til: finde dybden af en cylinder bassin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.