Matematik

Beregn interval hvor der er overskud

06. oktober 2018 af Gymsv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende opgave:

(Omsætningen er givet ved forskrift R(x) mens omkostningerne er givet ved forskrift C(x))

"Beregn det interval hvor omsætningen er større end omkostningerne. Overskudet P kan bestemmes som: Overskud=omsætning-omkostninger"

Jeg har skrevet følgende indtil videre:

P=R(x)-C(x)

P=-0,2x^3+1,2x^2+0,7x-0,005x^2+2


Svar #1
06. oktober 2018 af Gymsv (Slettet)

Jeg vedlægger opgaven her:)

Vedhæftet fil:Opg Fkt analyse III.docx

Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2018 af mathon

                                  P(x)=-0.2x^3+1.195x^2+0.7x+2
\textup{Overskudet P}= 0\textup{:}
                                               -0.2x^3+1.195x^2+0.7x+2=0\qquad x>0

                                                x\approx 6.72

                                  P(x)=-0.2x^3+1.195x^2+0.7x+2>0\qquad \, x>0

                                                x\in \left ]0; 6.72\right [


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2018 af mathon

korrektion af tastefejl:

                                  P(x)=-0.2x^3+1.195x^2+0.7x+2
\textup{Overskuddet P}= 0\textup{:}
                                               -0.2x^3+1.195x^2+0.7x+2=0\qquad

                                                x\approx 6.72

                                  P(x)=-0.2x^3+1.195x^2+0.7x+2>0\qquad \, x>0

                                                x\in \left ]0; 6.72\right [


Svar #4
06. oktober 2018 af Gymsv (Slettet)

TUSIND TAK


Skriv et svar til: Beregn interval hvor der er overskud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.