Matematik

Mængder

09. oktober 2018 af sajana - Niveau: Universitet/Videregående
Forstår ikke helt hvad man skal i denne her opgave. Er der kogle herinde det kan hjælpe?

Lad A og B være defineret ved:
A={10,20,30,40}
Og
B={0,1,2,3,4,5,6,7,8,9}
Tegn et skema med dobbelt indgang, hvis rubrikker svarer til Ax B. Marker mængderne:
K={(x,y)antager AXB|x+y er deleligt med 5}
Og
K’={(x,y) antager AxB|x+Y er deleligt med 7 og x+y er et kvadrattal }

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2018 af SuneChr

Lad x ∈ A ∧ y ∈ B
Da vil (x , y) ∈ A × B
Udfind alle talsæt, hvorom gælder
5 | (x + y)
7 | (x + y)  ∧  (x + y) er et kvadrattal


Svar #2
09. oktober 2018 af sajana

Ja hvordan bruger jeg A og B

Svar #3
09. oktober 2018 af sajana

Jj

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2018 af SuneChr

       10  20  30  40
0     10  20  30  40
1     11  21  31  41
2     12  22  32  42 
3     13
4
5     ......
6
7                 .......
8
9     19  29  .....
Vandret = x       Lodret = y       Inde i skemaet (x + y)


Svar #5
09. oktober 2018 af sajana

Aha så 5|11 ?

Svar #6
09. oktober 2018 af sajana

5|10,5|20 osv...
5|11,5|21,5|31 osv???
Og hvad skal det betyde at x+y er deleligt med 7 og x+Y er et kvadrattal??

Svar #7
09. oktober 2018 af sajana

Har forstået det nu! Mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2023 af AvgJoe

Er der nogen, der ved, hvad et skema med dobbelt indgang betyder?


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. oktober 2023 af SuneChr

Et skakbræt er et eksempel på et skema med dobbelt indgang.
Man stedbestemmer brikkernes position på brættet med et bogstav og et helt positivt tal,
f.eks. et hvidt tårn på H1.
Excel ark er efter samme princip.
Et koordinatsystem i planen er også et skema med dobbelt indgang. Her er planens punkter
stedbestemt med koordinaterne x og y, som er reelle tal.
Forskellen på skakbrættet og koordinatsystemet er mængden af indgange, der stedbestemmer
henholdsvis objekter og punkter.
 


Skriv et svar til: Mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.