Matematik

funktioner

13. oktober 2018 af xanax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle 

Jeg kunne rigtig godt bruge noget hjælp til denne opgave, bare at se på den mister jeg overblik.

Håber der er nogle kloge hoveder som har tid!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. oktober 2018 af mathon

     a)           
                     \small x=4\pi


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. oktober 2018 af mathon

b)
                     \small f{\, }'(x)=2\cdot \cos\left ( \frac{x-\pi }{2} \right )\cdot \frac{1}{2}

                     \small f{\, }'(x)= \cos\left ( \frac{x-\pi }{2} \right )
\small \textup{ekstremum kr\ae ver bl.a.:}
                     \small f{\, }'(x)= \cos\left ( \frac{x-\pi }{2} \right )=0

                     \small x=\left\{\begin{matrix} 2\pi \\4\pi \end{matrix} \right.


Svar #4
13. oktober 2018 af xanax (Slettet)

Men jeg forstår ikke rigtigt hvad det er som du gør til at få disse svar, hvilken metode eller formel?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. oktober 2018 af mathon

                    \small f{\, }'(x)=2\cdot \sin\left ( \tfrac{1}{2}x-\tfrac{\pi }{2} \right )                               \small \textup{differentiation af sammensat funktion}

                    \small f{\, }'(x)=2\cdot \cos\left ( \tfrac{1}{2}x-\tfrac{\pi }{2} \right )\cdot \tfrac{1}{2}

                    \small f{\, }'(x)= \cos\left ( \tfrac{1}{2}x-\tfrac{\pi }{2} \right )                                   \small \textup{nulpunkter kr\ae ver}\quad \tfrac{1}{2}x-\tfrac{\pi }{2}=\tfrac{\pi }{2}+p\cdot \pi \quad p\in\mathbb{Z}


Svar #6
14. oktober 2018 af xanax (Slettet)

Hvilken af de formler er brugt til a og b?


Svar #7
14. oktober 2018 af xanax (Slettet)

Hov kan se at det kun er den til b, så er jeg forvirret over hvad du så har gjort i a


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. oktober 2018 af mathon

...brug enhedscirklen.


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. oktober 2018 af Pirgos (Slettet)

Til opgave a) 

Tegn grafen y = 2· sin( (x-π)/2 )  + 2 så kan du se at grafen har nulpunkt ved  x = 0

og x = 4π

Og når du sætter de 2 værdier ind i forskriften, kan du se at de giver y værdien 0


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.