Matematik

Ligning for den tangent: Spørgsmål

17. oktober 2018 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er dette ikke en udmærket svar på opgaven. Dog deler jeg ikke mine svar for opgave 2 og 3 


Svar #1
17. oktober 2018 af Larsdk4 (Slettet)

,,

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2018 af mathon

\small \small \begin{array} {lrclrcl} 1.&f(2)&=&3\cdot 2^2-6\cdot 2+5&f{\, }'(2)&=&6\cdot 2-6\\ \textup{tangentligning:}&y&=&f{\, }'(2)x+\left ( f(2)-f{\, }'(2)\cdot 2 \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2018 af mathon


\small \small \small \begin{array} {lrclrcl} 2.&f{\, }'(x)=6x-6&=&12\\ &x&=&3\\ &f(3)&=&3\cdot 3^2-6\cdot 3+5&=&14\\ \textup{tangentligning:}&y&=&12x+(14-12\cdot 3) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2018 af mathon

\small \small \begin{array} {lrclrcl} 3.&f{\, }'(x)&=&3\\ &6x-6&=&3\\ &x&=&\frac{3}{2}\\ &f\left ( \frac{3}{2} \right )&=&3\cdot\left ( \frac{3}{2}-6\cdot \frac{3}{2}+5 \right ) ^2&=&\frac{11}{4}\\ \textup{tangentligning:}&y&=&3x+\left(\frac{11}{4}-3\cdot \tfrac{3}{2}\right) \end{array}


Skriv et svar til: Ligning for den tangent: Spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.