Fysik

Opgave om resonansrør

24. oktober 2018 af Adam9659 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa. Jeg er i gang med følgende opgaver. Hvordan skal de gribes an? Jeg er lidt på bar bund.

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2018 af peter lind

a) Den halve bølgeængde er 57-18 cm. På den øverste figur når den så ud til det halve af dette

b) brug at bølgelængde*frekvens = bølgehastighed


Svar #2
24. oktober 2018 af Adam9659 (Slettet)

Jeg har også beregnet #a til 19,5, så det passer meget godt med din forklaring, men hvordan ved jeg, hvad frekvensen er i #b?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2018 af peter lind

Hush at du skal beregne hvor meget bølgen når ud over rørets kant

Du har  bølgeængden/2 =  57-18 cm og du har hastigheden er 343 m/s. Sæt det ind i bølgelængde*frekvens=hastighed


Svar #4
24. oktober 2018 af Adam9659 (Slettet)

Ja, dvs den når 1,5 cm ud over rørets kant? Men jeg forstår ikke din forklaring ift #b. Hvis jeg skal finde frekvensen, hvorfor viser du så, hvordan hastigheden findes? :I Synes ikke rigtig at opgave b giver mening.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2018 af peter lind

Bølgelængde = 2(57-18)cm

Bølgelængde*frekvens = bølgehasighed


Svar #6
25. oktober 2018 af Adam9659 (Slettet)

Er frekvensen lig med 4,4, fordi bølgelængde 2(57-18) = 78 og hastighed = 343 m/s, hvilket betyder 343/78 = 4,4?


Svar #7
25. oktober 2018 af Adam9659 (Slettet)

Hov nej. Er svaret 440 Hz, fordi f = 343/0,779?


Skriv et svar til: Opgave om resonansrør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.