Matematik

hvor lang tid før de samlede udgifter er 7000kr?

26. oktober 2018 af hng90210 - Niveau: B-niveau

Godaften. Der er denne opgave i min matematik aflevering om lineære sammenhænge, som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal gribe an. Den første del af opgave har jeg lavet, men det sidste forstår jeg simpelthen ikke. opgaven ser sådan ud:

en fryser A koster 3895 i anskaffelse, og udgiften til elforbrug er 393kr pr år. med f(x) betegnes de samlede udgifter i kr. til anskaffelse og elforbrug efter x år. beregn f(3), og bestem regneforskriften for f.

dette fik jeg så til f=393*3+3895=5074. Så ved jeg bare ikke hvordan jeg skal regne den næste del ud:

hvor mange år skal der så gå efter anskaffelsen, før de samlede udgifter er 7000kr?

håber nogen kan hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2018 af SuneChr

En fortsættelse af  https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1857415
Da har vi jo så
7000 = 393·x + 3895
Hvis x herefter ikke er et helt tal, skal det rundes op til det efterfølgende hele tal. 


Skriv et svar til: hvor lang tid før de samlede udgifter er 7000kr?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.