Matematik

Udledning af formel

28. oktober 2018 af Simon888 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skal udlede følgende relation mellem kræfterne Pv og Psp:

Pv = k*Psp, hvor k = (2*tan(aw)+2*mu)/(1-mu*tan(aw)).

mu er friktionskoefficenten mellem klodsen of rullen.

Jeg kan udlede konstanten k, hvis der ikke er nogen friktion. Det har jeg gjort ved at betragte en retvinklet trekant:

tan(aw)=(1/2*Pv)/Psp => Pv = 2*tan(aw)*Psp = k*Psp

Jeg kan dog ikke udlede formlen, hvis der er friktion. Nogen der kan hjælpe ?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Skriv et svar til: Udledning af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.