Fysik

hvor højt vil stenen komme

29. oktober 2018 af Teriperry - Niveau: B-niveau

en sten med massen m = 2,9 kg kastes lodret op med en begyndelseshastighed på v= 12 m/s. hvor højt kommer stenen op når vi ser bort fra luftmodstanden mm? hvor højt ville stenen komme op hvis den kun vejede m=0,5kg?

hvilken formlen skal man så bruge her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2018 af DeDejligePeberkagerfraHakkebakkeskoven

Prøv at se på, hvor meget kinetisk energi stenen har ved kastet med den givne begyndelseshastighed, og ved hvilken højde den når samme mængde energi i potentielt energi, mon ikke der kan ses en sammenhæng?


Svar #2
29. oktober 2018 af Teriperry

#1

Prøv at se på, hvor meget kinetisk energi stenen har ved kastet med den givne begyndelseshastighed, og ved hvilken højde den når samme mængde energi i potentielt energi, mon ikke der kan ses en sammenhæng?

skal jeg så omdanne kinetisk til potentiel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2018 af DeDejligePeberkagerfraHakkebakkeskoven

Præcis - stenens kinetiske energi omdannes til potentiel energi. Når alt den kinetiske energi er brugt op, vil stenen have en tilsvarende potentiel energi - E_m_e_k=E_p_o_t+E_k_i_n, den mekaniske energi bevares. Stenen har først en potentiel energi på 0, den vil ved toppen af dens bane have en kinetisk energi på 0. Du kan sætte formlerne overfor hinanden på den måde.


Svar #4
29. oktober 2018 af Teriperry

#3

Præcis - stenens kinetiske energi omdannes til potentiel energi. Når alt den kinetiske energi er brugt op, vil stenen have en tilsvarende potentiel energi - E_m_e_k=E_p_o_t+E_k_i_n, den mekaniske energi bevares. Stenen har først en potentiel energi på 0, den vil ved toppen af dens bane have en kinetisk energi på 0. Du kan sætte formlerne overfor hinanden på den måde.

hvordan sætter jeg de så op, har prøvet men det giver et helt urealistisk resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2018 af DeDejligePeberkagerfraHakkebakkeskoven

Hvad giver dit resultat, hvordan regner du det ud? Jeg har selv lige regnet det ud til et troværdigt tal. Du finder den mekaniske energi for stenen givet ved kastets start, hvor E_pot=0, og E_m_e_k=E_k_i_n. Du finder derved E_p_o_t ved den maksimale højde, og kan isolere h i  E_p_o_t=m*g*h.


Skriv et svar til: hvor højt vil stenen komme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.