Matematik

hjælp til opgave

01. november 2018 af Haider7 - Niveau: B-niveau

Et olieselskab, der ønsker at udvinde olie i Nordsøen, kan vælge mellem 2 forskellige oliefelter med forskellige geografiske forhold. Idet tiden t er opgjort som år, kan oliefelterne beskrives ved følgende funktioner, som angiver udvindingens størrelse per tidsenhed til tiden t.

Oliefelt I: f(t) = t3-9t2+200t

Oliefelt II g(t) = 24t2-t3

Selskabets tidshorisont er 20 år dvs. for t intervallet (0;20). For at kunne udvinde olien skal selskabet løbende investere. Lad I betegne investeringerne, som er uafhængige af oliefeltet. Selskabets investeringsfunktion er givet som

I(t)  750t0,5.

Hvilket oliefelt skal selskabet vælge for at kunne sikre den højeste løbende udvinding over perioden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2018 af JulieW99

Indsæt t=20 i begge funktioner og se, hvilken der giver den højeste værdi. 

Har du opskrevet en fejl ved I(t)? Jeg kan ikke helt se, hvor den skal bruges, medmindre der er flere opgaver.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2018 af SuneChr

Vi skal formodenlig have
udvindingens størrelse minus investeringens størrelse for de to oliefelter:
Grafen for
f (t) - I (t)
og grafen for
g (t) - I (t)
i intervallet   0 < t ≤ 20
og kigge på
max (f (t) - I (t))
og
max (g (t) - I (t))
Da skal vi til sidst have max af de to max


Svar #3
01. november 2018 af Haider7

facit skal give

oliefelt 1 = 56000

oliefelt 2 = 24000

men hvordan vil beregningen være?


Svar #4
01. november 2018 af Haider7

??


Svar #5
02. november 2018 af Haider7

Nogen der kan hjælpe?

Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.