Kemi

Hvordan beregner jeg koncentrationen af Ag+ i fgl. opgave???

04. november 2018 af sansas - Niveau: Universitet/Videregående

Mit spørgsmål er vedhæftet her: https://imgur.com/a/BaGuSfB

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gå videre. Indtil videre har jeg kun skrevet følgende:

K=[Ag(NH3)2+]/[Ag+][NH3]2

Og Koncentration af [NH3]=0,2 M

Fortyndingen er 1/20 altså 1 ml AgNO3 ttil 19 ml. 

[AfNO3]=0,01 M 

(1/20)*0,01 =0,0005 M 

Jeg ved ikke hvordan jeg går videre med opgaven, og skal beregne koncentrationen af [Ag+]

Håber en kan hjælpe mig videre. Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2018 af mathon

                \small \frac{\left [Ag{(NH_3)_2} \right ]}{\left [ Ag^+ \right ]\cdot \left [ NH_3 \right ]^2}=\frac{1}{6.0\cdot 10^{-8}\; M^2}=1.67\cdot 10^7\; M^{-2}


Svar #2
04. november 2018 af sansas

Det er faktisk ikke helt rigtigt, da de får noget andet i facit. Jeg ved bare ikke, hvordan de er nået frem til det:

https://imgur.com/a/yaCSZJd


Svar #3
04. november 2018 af sansas

Håber at du ser mit svar. 


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg koncentrationen af Ag+ i fgl. opgave???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.