Matematik

Isolering af t vha differentiering.

08. november 2018 af LasLas123 - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende udsagn: 2 = 5/2 * 1/kvadratrod(t)

Dette skal give 25/16, men hvordan kommer man frem til dette?

Emnet er differentiering. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2018 af Eksperimentalfysikeren

Man skal ikke differentiere her. Gang på begge sider af lighedstegnet med kvadratroden. Divider med 2 på begge sider af lighedstegnet. Opløft til 2. potens på begge sider af lighedstegnet. Så har du resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2018 af SuneChr

\frac{2}{1}=\frac{5}{2\sqrt{t}}

4\sqrt{t}=5

\sqrt{t}=\frac{5}{4}
Kvadrér på begge sider.


Svar #3
08. november 2018 af LasLas123

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Isolering af t vha differentiering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.