Matematik

Funktion

14. november 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen: f(x)= x2 + 2

Løs ligningen f´(x)=0 : x1 = Svar

Hvilket fortegn har f´(x) når x har en lavere værdi end ovenstående ? 

Hvilket fortegn har f´(x) når x har en højere værdi end ovenstående ? 

Hvad kan du konkludere vedrørende f(x) ved x=x1 ? 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2018 af SuneChr

f (x) = x2 + 2
f '(x) = 2x
f '(x1) = 0  ⇒  x1 = 0
Punktet (x1 ; f (x1))  er toppunkt for  f (x)
Da koefficienten  1 til x2 er positiv, vender parablen grenene opad.
f '(x) < 0  for  f (x)  aftagende og vice versa.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.