Matematik

Reducering af udtryk - HJÆLP!

16. november 2018 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Hej alle

Kan I hjælpe mig med at reducere udtrykket:

VEDHÆFTET


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2018 af AMelev

Benyt kvadratsætningen (a + b)2 = a2 + b2 + 2a·b på 1. led med a = p og b = 2q
Gang 2q ind i parentesen i 2. led
Reducér


Svar #2
16. november 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

jeg får det til p^2+4pq+2qp. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2018 af Soeffi

#2

jeg får det til p^2+4pq+2qp. Er det rigtigt?

Husk: pq = qp.


Svar #4
16. november 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

så dvs. at det kommer til at hedde: p^2+6qp. Rigtigt???


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2018 af Soeffi

#1. Benyt evt. følgende:

(p + 2·q)2

(p + 2·q)·(p + 2·q) =

p·(p + 2·q) + 2·q·(p + 2·q) =

p·p + p·2·q + 2·q·p + 2·q·2·q = 

p·p + 2·p·q + 2·p·q + 2·2·q·q = 

p2 + 4·p·q + 4·q2.


Svar #6
16. november 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

Det forstår jeg ikke lige. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2018 af oppenede

#2

jeg får det til p^2+4pq+2qp. Er det rigtigt?

Nej

#4

så dvs. at det kommer til at hedde: p^2+6qp. Rigtigt???

Nej

#6

Det forstår jeg ikke lige. 

Hvilke =-tegn i #5 forstår du ikke


Svar #8
16. november 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

Det er fordi, jeg erne vil vide hvad der gøre brug. Personen har jo bare skrevet en masse men ikke forklaret hvad der sker undervejs. det skal jeg lige have forklaret


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2018 af AMelev

#1

Benyt kvadratsætningen (a + b)2 = a2 + b2 + 2a·b på 1. led med a = p og b = 2q
Gang 2q ind i parentesen i 2. led
Reducér

(p + 2q)2 = p2 + (2q)2 + 2p·2q = p2 + 4q2 + 4p·q
2q·(q + 2p) = 2q+ 4p·q

I alt p2 + 4q2 + 4p·q - (2q+ 4p·q) = ....


Skriv et svar til: Reducering af udtryk - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.