Matematik

Kuglens ligning

17. november 2018 af elohel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej sp.

Nogle der kan hjælpe mig lidt på vej med nedenstående opgave om kuglens ligning:
Bestem centrum og radius for kuglen: (x^2+y^2+z^2)/9-9=0

Går ud fra at man skal omforme fra den udvidede ligning til kuglens standard ligning (x-a)^2+(y-b)^2+(z-c)^2=r^2, men forstår ikke helt hvordan

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2018 af StoreNord

Læg 9 til på begge sider.
Gang med 9 på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2018 af Soeffi

#0. (x^2 + y^2 + z^2)/9 - 9 = 0 ⇔ (x - 0)^2 + (y - 0)^2 + (z - 0)^2 = 9^2.

Skriv et svar til: Kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.