Matematik

hej har virkelig brug for hjælp til noget matematik. tak

18. november 2018 af denderanden (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder 

kina har i en årrække oplevet stor økonomisk vækst. udviklingen i kinas bruttonationalprodukt (BNP) kan for en periode før finanskrisen med tilnærmelse beskrives ved modellen

y = 726 * 1,115x

hvor x er antal år efter 1995, og y er kinas BNP målt i miliarder dollers

a) bestem kinas BNP i år 2001 ifølge modellen

b) havd fortæller konstanterne 726 og 1,115 om kinas BNP?

c) bestem fordoblingstiden for kinas BNP

igen på forhånd tak ;-;


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2018 af mathon

Hvad har du fundet ud af?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2018 af mathon

a) bestem Kinas BNP i år 2001 ifølge modellen:

                        \small y=726\cdot 1.115^{2001-1995}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2018 af mathon

                        \small \small 726=726\cdot 1.115^{1995-1995}=726\cdot 1

                         726 mia. er Kinas BNP i 1995

                         \small 1+r=a

                         \small r=p\cdot 10^{-2}=a-1

                         \small p\cdot 10^{-2}=a-1=1.115-1=0.115

                         \small p=0.115\cdot 10^2=11.5\%

Kinas BNP vokser ifølge modellen med 11.5% årligt.

                         


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2018 af mathon

c)
                         \small \small X_2=\frac{\log(2)}{\log(1.115)}
     


Skriv et svar til: hej har virkelig brug for hjælp til noget matematik. tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.