Kemi

Funktionelle grupper i kaffesyre

19. november 2018 af gs1720 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvilke funtionelle grupper kan findes i kaffesyre/caffeic acid? Altså sådan noget som smagsstoffer, farve, estre osv. i strukturformlen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2018 af mathon

Kaffesyre er 3,4-dihydroxykanelsyre.

Kanelsyre = \small C_6H_5CH=CHCOOH


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2018 af janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2018 af mathon

dvs
                \small C-C-C-C-C-\overset{\overset{OH}{|}}{C}-\overset{\overset{OH}{|}}{C}=C-\overset{\overset{O}{||}}{C}-OH

                                            \small \textbf{\textsl{kaffesyre}}


Svar #4
19. november 2018 af gs1720 (Slettet)

Taak, men hvilken del giver aromaen, og hvordan kan jeg udfra strukturformlen konkludere ph-værdien?


Skriv et svar til: Funktionelle grupper i kaffesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.