Matematik

Oversæt ligning til ord

20. november 2018 af juli02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har problemer med en opgave, hvor en ligning skal oversættes til ord.

Ligningen er vedhæftet som fil.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2018 af mathon

Logaritmefunktioner er proportionale.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2018 af AMelev

Konklusionen i #1 er den klart mest anvendelige, men måske lidt svær at få øje på ud fra det opgivne.


Alternativt: Forholdet mellem to logaritmeværdier er uafhængig af, hvilen logaritme, der anvendes - bare det er den samme i tæller og nævner.
Jf. formlen for fordoblings-/halveringskonstant T_2=\frac{\textup{Log}(2)}{\textup{Log}(a)}=\frac{\textup{ln}(2)}{\textup{ln}(a)}\, \textup{og}\, T_{\frac{1}{2}}=\frac{-\textup{Log}(2)}{\textup{Log}(a)}=\frac{-\textup{ln}(2)}{\textup{ln}(a)}


Svar #3
20. november 2018 af juli02 (Slettet)

Tusind tak!

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2018 af mathon

dvs
    med
            \small \log_b(z)=k\cdot \log_a(z)\qquad \textup{\textbf{\textsl{som udtrykker proportionaliteten}}}
        
            \small \frac{\log_b(y)}{\log_b(x)}=\frac {k\cdot \log_a(y)}{k\cdot \log_a(x)}=\frac {\log_a(y)}{ \log_a(x)}


Skriv et svar til: Oversæt ligning til ord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.