Fysik

Indre modstand

25. november 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder fast i den her opgave. Hvad er U__0 i den her opgave?

Er det det den rigtige formel jeg bruger?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Indre modstand.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af Soeffi

#0. 

Vedhæftet fil:1863967.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2018 af jbmm (Slettet)

Strømmen igennm apparatet: P/U = 2000 / 226 = 8,8 Ampere
Spændingsfaldet over den indre modstand: 226 - 224 = 4 Volt
Kontaktens indre modstand: R = U/I = 4 / 8.8 = 0.5 Ohm


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2018 af ringstedLC

Strømmen løber ved Uydre = 222 V

Hvis varmeovnen bruger 2000 W ved 222 V:

\begin{align*} I &= \frac{2000}{222}\;\left ( \frac{W}{V} \right )=9.01\;A \\ R_i &= \frac{(226-222)}{9.01}\;\left ( \frac{V}{A} \right )=0.44\;\Omega \end{align*}

Hvis varmeovnens nominelle effekt er 2000 W ved 230 V:

\begin{align*} I &= \frac{2000}{230}\;\left ( \frac{W}{V} \right )=8.70\;A \\ R_i &= \frac{(226-222)}{8.70}\;\left ( \frac{V}{A} \right )=0.46\;\Omega \end{align*}

Begge løsninger bør medtages, da opgaven kun oplyser om: "en 2000 W varmeovn".


Skriv et svar til: Indre modstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.