Matematik

Funktioner

30. november 2018 af Ris6506 - Niveau: B-niveau

Nogle der evt. kan give et hint til hvordan jeg løser denne slags opgave(r)? =) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2018 af mathon

                                 \small \begin{array}{lrclcl} a)&f_a(3)&=&0.5\cdot 3^{1.5}&\\\\ b)&f_b{\, }'(x)&=&4\cdot (-0.6)\cdot x^{-1.6}\\\\ &-2.4\cdot x^{-1.6}&=&-\frac{3}{2}\\\\ &x&=&\\\\ c)&0.5\cdot x^{1.5}&=&4\cdot x^{-0.6}\\\\ &x^{2.1}&=&8\\\\ &x&=& \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2018 af AMelev

ad b) fb(x) er faldet med 3/2 - der burde nok have stået "faldet til 3/2", som der er regnet med i #2 - da svaret ellers afhænger af "regnet fra hvornår".
Hvis man regner fra x = 0, hvor f(x) = 4, så er f(x) = 5/2, når den er faldet med 3/2.


Svar #4
30. november 2018 af Ris6506

Sætter pris på hjælpen men forstår ikke helt opgave b :-D Det er ikke differentialregning.


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. november 2018 af AMelev

Du skal løse ligningen f(x) = 5/2 eller, hvis vi regner med, at der er skrevet forkert så løs f(x) = 3/2 (jf. #2).


Svar #6
01. december 2018 af Ris6506

Har sendt en besked til min lærer, bare lige for at være sikker. Mange tak for hjælpen!=)

Kunne det tænkes at der er nogle som ville have lyst til at tage et hurtigt kig på min samlede opgave?

Vedhæftet fil:Aflevering 181204.docx

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.