Matematik

Hvordan finder man Højde når man kender Rumfang og Grundareal?

03. december 2018 af TactDK (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Min matematik lærer gav formlen aller nederst men det stemmer ikke overens, så det giver ikke nogen mening den formel han har givet.

Vedhæftet fil: Matik.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2018 af mathon

Begge længdemål skal være i dm for at give rumfanget i dm3 = L

                      \small V=\pi \cdot h\cdot r^2=\pi \cdot h\cdot \left ( \tfrac{d}{2} \right )^2

                      \small 2.5=\pi \cdot h\cdot 0.8 ^2

                      \small \small h=\frac{2.5}{\pi\cdot 0.8 ^2 }=1.25\; dm


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2018 af mathon

...du regner med forkerte parentes
   eller rettere
   du sætter ikke parentes

   \small \frac{2.5}{\pi \cdot 0.8^2}\quad \textup{indtastes}\quad 2.5/\left(\pi \cdot 0.8^2\right)


Svar #3
03. december 2018 af TactDK (Slettet)

Find højde formel:

2,5/(π*0,8^2)=1,243397992905432

Rumfang formlen:

Π*8^2*1,243397992905432=249,9999999999999 .

Det her er rigtigt ikke? Tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Π*0,8^2*1,243397992905432=2,499999999999999 


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

2,499999999999999 ≈ 2,5


Skriv et svar til: Hvordan finder man Højde når man kender Rumfang og Grundareal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.