Matematik

Matematik: polynomium og linjes mindste afstand?

04. december 2018 af parkalleprivatskole (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en matematik opgave jeg bare ikke kan finde ud af at løse, og søger derfor hjælp herinde.

Projektering af linjeføringen for en kloakledning skal som et minimum ligger 0,9 meter under terræn, jeg skal så undersøge om dette krav er overholdt

tærrens ligning er givet ved: t(x)=10^-6*(0,6x^3-450x^2+68000x)
kloakrørs ligning er givet ved: r(x)=-0,004x-6

jeg har brug for hjælp til at løse dette? tak på forhånd ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2018 af AMelev

Se på differensen t(x) - r(x) og undersøg, om minimum er mindst 0.9.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2018 af StoreNord

t(x) - r(x) <= 0.9


Svar #3
04. december 2018 af parkalleprivatskole (Slettet)

tak #1 og #2


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2018 af AMelev

#2 Forskellen skal være mindst 0.9 (det har jeg ændret i #1). Dvs. t(x) - r(x)  0.9.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2018 af StoreNord

Ja.
Du kan tegne det med Geogebra.


Svar #6
04. december 2018 af parkalleprivatskole (Slettet)

Jeg har fået at vide i opgaven at jeg ikke må bruge cas programmer, så hvordan vil det gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2018 af AMelev

Så må du i gang med at lave monotoniforhold for f(x) = t(x) - r(x). Altså bestemme 0-pkt og fortegn for f '(x) og derudfra lokale max /min for f(x). Du skulle gerne få 0-pkt for f ' til 100 og 400.


Skriv et svar til: Matematik: polynomium og linjes mindste afstand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.