Kemi

Kemiopgave med gas og temperatur

04. december 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg denne opgave?

Det ville være mig meget behjælpeligt, hvis du kunne forklare, hvorfor man gør det ene og det andet .. Tusinde tak :)

Jeg har vedhæftet opgaven, men den lyder også således:

"128 mL gas afmåles ved 20 grader celsius og opvarmes dernæst til 40 grader celsius under uændrede trykforhold. Hvad bliver gassens volumen efter opvarmning?"


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Idealgasligningen:

pV = nRT

n, p og R er konstante. Hvis vi samler de konstante størrelser på den ene side, får vi

V/T = nR/p

Vi har med andre ord at V/T er konstant. Så vi kan skrive

V1/T1 = V2/T2

Ved at isolere V2 får vi

V2 = V1T2/T1

Ved at indsætte talværdierne får vi

V2 = 128 mL * (40 + 273 K)/(20 + 273 K) = 137 mL


Svar #2
14. december 2018 af Egofaciens (Slettet)

Hvordan kan vi se, at n er konstant? 


Skriv et svar til: Kemiopgave med gas og temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.