Matematik

Bestem en tangentligning

06. december 2018 af othp - Niveau: B-niveau

Jeg har f(x)=2x^3. Jeg skal bestemme en tangentligning i (-1,-2). 

Lidt hjælpp, for min udregninger virker forkert


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2018 af oppenede

Vis dine beregninger så evt. fejl kan identificeres.

Du skal sætte ind i formlen:
  y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)


Svar #2
06. december 2018 af othp

Jeg har gjort således.

f'(x0) = 2 * 2 * x0^2

derned
f'(-1) = 2 * 2 * (-1)^2 = -4


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2018 af mathon

\small \begin{array}{lrclllrclcl} &f(x)&=&2x^3&&f(-1)&=&2\cdot (-1)^3&=&-2\\\\ &f{\, }'(x)&=&6x^2&&f{\, }'(-1)&=&6\cdot (-1)^2&=&6\\\\ \textup{tangentligning:}&y&=&6\cdot (x-(-1))+(-2)\\\\ &y&=&6x+6-2\\\\ &y&=&6x+4 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem en tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.