Matematik

Bestem t, så vektor a og vektor b er parallelle

07. december 2018 af Adam9659 (Slettet) - Niveau: A-niveau

To vektorer er givet ved: 

Vektor a = (2,t) og vektor b = (-3,2-t)

Bestem t, så vektor a og vektor b er parallelle. 

Hvordan? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2018 af OliverHviid

Hvis de to vektorer skal være parallelle, skal deres determinant være 0. Løs derfor det(a,b)=0 mht. t. 


Svar #2
07. december 2018 af Adam9659 (Slettet)

t = -4? Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2018 af OliverHviid

Du kan jo forsøge at indsætte t=-4 og se, om det giver 0.


Skriv et svar til: Bestem t, så vektor a og vektor b er parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.