Matematik

Ændring i antallet af dansker over pensionsalderen?

07. december 2018 af mivadadu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har været til skriftelig matematik eksamen idag og jeg er stærkt i tvivl om jeg fik løst følgende opgaver korrekt - Opgave 8, b

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
07. december 2018 af mivadadu (Slettet)

Opgave 11 b, c

Vedhæftet fil:Udklip1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2018 af StoreNord

8b.png

Vedhæftet fil:8b.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2018 af ringstedLC

b)

\begin{align*} M &= 40 = \int_{-5}^{5}k-\int_{-5}^{5}\ln(x^2+3)\Downarrow \\ \int_{0}^{5}k &=20-\int_{0}^{5}\ln(x^2+3)\Downarrow (pga.\;symmetri) \\ k &= 6.19 \end{align*}

c)

\begin{align*} M_{360^{\circ}} &= 2\pi\cdot \left ( \int_{0}^{5}5^2-\int_{0}^{5}\ln(x^2+3) \right )\Downarrow \\ M_{360^{\circ}} &= 618.83 \end{align*}


Svar #4
07. december 2018 af mivadadu (Slettet)

#3

Jeg kan ses at min fejl var, at jeg træk arealet af g(x) fra f(x) og ikke omvendt:
Jeg tror, at du måske har lavet en fejl i c-delen. 

Mangler vist i anden ved f(x)?
2*\int_{0}^{5}5^2-\int_{0}^{5}ln(x^2+3)^2

Sådan ser det i hvertfald ud når jeg kigger udfra formlen i min bog.
 

Vedhæftet fil:Udklip-3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2018 af MatHFlærer

Jeg får det samme som #3 i c. Han har bare udnyttet symmetrien.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2018 af ringstedLC

#3: Fejl:

\begin{align*} M_{360^{\circ}} &= 2\pi\cdot \left ( \int_{0}^{5}5^2-\int_{0}^{5}\left ( \ln(x^2+3) \right ){\color{Red} ^2 }\right ) \end{align*}

#4: Tak, men du har forhåbentlig husket π og parentesen i din aflevering...


Skriv et svar til: Ændring i antallet af dansker over pensionsalderen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.