Matematik

bestemme middelværdien

08. december 2018 af Teriperry - Niveau: B-niveau

jeg har kigget på denne opgave i et stykke tid nu og jeg kan ikke finde ud af den så det vil være en kæmpe hjælp hvis nogen kunne skære den ud i pap

en stokastisk variabel X kan antage værdierne 0,1,2,3,4 og 5 og har følgend sand-synlighedsfordeling:

a)bestem middelværdien E(X)

b) bestem variansen Var(x) og spredningen f(X)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2018 af AMelev


I nederste venstre hjørne skulle have stået P(X = xi)

a) Middelværdien E(X) = \mu=\sum_{i=1}^{n}x_i\cdot P(X=x_i)=0\cdot 0.15+1\cdot 0.10 +...+5\cdot 0.15

b) Variansen V(x)=\sigma ^2=\sum_{i=1}^{n}(x_i-\mu)^2\cdot P(X=x_i) 
Spredningen \sigma (X)=\sqrt{V(X)} (Jeg har kaldt den σ(X), fordi det er den gængse betegnelse, f(x) er sædvanligvis frekvensen, dvs. P(X = x).


Skriv et svar til: bestemme middelværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.