Fysik

Isens specifikke smeltevarme

08. december 2018 af katrine0108 - Niveau: C-niveau

Hej jeg er ved at skrive en fysik rapport om at bevise isens specifikke smeltevarme, som jo er 334 kJ pr. kg i følge tabelværdien, via et forsøg.

Jeg kan bare ikke finde ud af hvilken formel jeg skal bruge.

Jeg ved at formlen E=m⋅Ls bruges til at finde ud af hvor meget energi der skal tilføres for at smelte en bestemt mængde af et stof, men jeg skal jo bruge Ls og ikke E.

Kan slet ikke få det til at give mening og skal aflevere rapporten i morgen.

Håber en venlig sjæl kan hjælpe mig.

På forhånd tak fra en meget fysik-fustreret pige ..:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2018 af StoreNord

E=m\cdot L_{s}\Rightarrow L_{s}=\frac{E}{m}


Svar #2
08. december 2018 af katrine0108

#1 

Forstår ikke hvad du mener, for kender jo ikke Ls

Min E =  407,592 J

Min masse er 0,0111 kg

Skal jeg bare dividere de to tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2018 af StoreNord

Ja. Og så skulle du få ca 334.   Hvis tallene er rigtige.

https://da.wikipedia.org/wiki/Smeltevarme


Svar #4
08. december 2018 af katrine0108

#3 prøv du lige. For når jeg siger 407,592/0,0111 får jeg 36,720, som jo slet ikke er et tal i nærheden af 334..?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2018 af StoreNord

Måske er dine tal faktor 10 forkerte?     Er massen kun 11.1 gram?


Svar #6
08. december 2018 af katrine0108

Massen af isterningen ja, af vandet er det 100 g, skal jeg bruge den faktor i stedet?


Svar #7
08. december 2018 af katrine0108

#5


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2018 af StoreNord

Nej. Det er jo isen, der skal smeltes.

36720 er godt nok et stort tal. Det er faktor 100 for stort.


Svar #9
08. december 2018 af katrine0108

#8 

Kan du ikke skære det ud i pap for mig, min lærer hjælper mig ikke og det skal afleveres i morgen...

Har brugt denne formel til at finde ud af hvor meget energi der tilføres isterningen, er det måske forkert?

E=0,0111kg*2040J/kgC*18grader = 407,592 J

2040J/kgC Is' specifikke varmekapacitet


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2018 af StoreNord

Måske skal du bruge kelvin grader.


Svar #11
08. december 2018 af katrine0108

Tror slet ikke vi er så langt i fysik, har det kun på c niveau og vi "burde" have lært om alt vi skal bruge i rapporten, kan bare ikke få det til at gå op

#10


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. december 2018 af StoreNord

E=0,0111kg*2040J/kgC*18grader = 407,592 J              Hvad er kgC?


Svar #13
08. december 2018 af katrine0108

Tjek vedhæftet fil #12


Svar #14
08. december 2018 af katrine0108

#12


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. december 2018 af StoreNord

Nu må vi have andre hjælpere på banen.
For jeg er blank


Skriv et svar til: Isens specifikke smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.