Matematik

Hvorfor viser min lommeregner noget helt forkert?

08. december 2018 af spacely (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har en TI-Nspire CX og jeg prøver at sætte to ligninger lig hinanden. Jeg har resultater og facit burde gerne lyde; -0,000075*Q+45=-0,000025*Q+25,75 => 0,00005 * Q = 1925.

Når jeg prøver at solve via solve(-0,000075*Q+45=-0,000025*Q+25,75 => 0,00005,Q), får jeg "192500" som resultat. Jeg ved ikke, hvordan jeg får det til at stå ordentligt. Jeg har prøvet at lege lidt med indstillingerne, men jeg kan simpelthen ikke få det til at formatere det korrekt. Jeg står og skal til eksamen tirsdag og der ville det være dejligt, hvis den ikke drillede! 
Håber virkelig I kan hjælpe og måske udpege via https://education.ti.com/html/webhelp/EG_TINspire/EN/content/m_hh_cx/hc_customizing_document_settings.HTML om jeg kan indstille på noget specifikt. TUSIND TAK PÅ FORHÅND!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke nemt at hjælpe dig, når du ikke skriver, så det kan forstås. Man kan ikke sætte to ligninger lig med hinanden. Man kan sætte to udtryk lig hinanden og derved få en ligning. Hvordan ser dine ligninger ud?

Hvad hedder dine ubekendte?

Så vidt jeg kan se, har du haft to ligninger:

y = -0,000075*Q+45 og

y= -0,000025*Q+25,75

Du forsøger at løse dem ved at konstatere, at de har samme venstreside, så højresiderne må være lig hinanden:

-0,000075*Q+45=-0,000025*Q+25,75

Jeg kender ikke TI-Nspire, men det er forholdsvis enkelt at finde Q:

Læg 0,000025 til på begge sider af lighedstegnet og træk 45 fra på begge sider af lighedstegnet. Det giver

-0,000050*Q = -19,25

Divider med -0,000050 på begge sider af lighedstegnet:

Q = -19,25/(-0,000050) = 3,85/0,00001=385000.


Svar #2
08. december 2018 af spacely (Slettet)

#1
Jeg kender ikke TI-Nspire, men det er forholdsvis enkelt at finde Q:

Læg 0,000025 til på begge sider af lighedstegnet og træk 45 fra på begge sider af lighedstegnet. Det giver

-0,000050*Q = -19,25

Divider med -0,000050 på begge sider af lighedstegnet:

Q = -19,25/(-0,000050) = 3,85/0,00001=385000.

Lige præcis. Jeg fik også 385.000 via min lommeregner. Det Nspire har gjort er bare at give mig svaret og sprunget den ene mellemregning ud. Jeg er super duper dårlig til at gøre sådan noget i hånden, hvorfor jeg helst vil have, jeg kan få svaret på lommeregneren :-)
Men mange tak for den grundige gennemgang!


Skriv et svar til: Hvorfor viser min lommeregner noget helt forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.