Matematik

Hej, har virkelig brug for hjælp til dette! Tak.

09. december 2018 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau


Sofus sælger sin bil for 13.400 kr. Han vælger at sætte pengene i Danske Bank, hvor renten de første to år 3%, andet år 2,5%, tredje år 2,2% og femte år 1,2%.
Hvad er fremskrivningsfaktoren for alle 5 år


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2018 af AMelev

Lad være med at starte en ny tråd med samme spørgsmål. Se i stedet de svar, der er givet i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1867822.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2018 af mathon

     \small 1+r_5=1.03^2\cdot 1.025\cdot 1.022\cdot 1.012


Svar #4
09. december 2018 af Danmark2018

Undskyld AMelev!


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2018 af ringstedLC

Og pga. konklusionerne i din oprindelige tråd, må #3 være forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2018 af mathon

Sofus sælger sin bil for 13.400 kr. Han vælger at sætte pengene i Danske Bank, hvor renten de første to år 3%, andet år 2,5%, tredje år 2,2% og femte år 1,2%.
Hvad er den gennemsnitlige procentvise årlige rente i Danske Bank?
 

Er teksten ikke en fejltælling, så der er kommet uorden i ordenstallene?

Sofus sælger sin bil for 13.400 kr. Han vælger at sætte pengene i Danske Bank, hvor renten de første to år er 3%, tredje år 2,5%, fjerde år 2,2% og femte år 1,2%.
Hvad er den gennemsnitlige procentvise årlige rente i Danske Bank?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2018 af AMelev

Jeg går også ud fra en ordenstalssmutter, hvilket giver (1+rg)5 = 1.03·1.0 3·1.025·1.0 22·1.012, hvor rg er den gennemsnitlige, årlige rentefod. Dermed bliver r_g=\sqrt[5]{1.03^2\cdot 1.025\cdot 1.022\cdot 1.012}-1.


Skriv et svar til: Hej, har virkelig brug for hjælp til dette! Tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.