Matematik

Separation af de variable

14. december 2018 af cillemussen09 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bruge metoden seperation af de variable på nedenstående differentialligning! Please hjælp

(√(x)-x)*y*dx+√(y)*x*dy=0

x og y skal være større end eller ligmed 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2018 af mathon

Med x,y >0   kan divideres med xy:

                    \small \left ( x^{\frac{1}{2}}-x \right )\cdot y\cdot \mathrm{d}x+y^{\frac{1}{2}}\cdot x\cdot \mathrm{d}y=0\qquad\textup{divideres med }x\cdot y\textup{:}

                    \small \left ( x^{-\frac{1}{2}}-1 \right )\cdot \mathrm{d}x+y^{-\frac{1}{2}}\cdot \mathrm{d}y=0                     

                    \small y^{-\frac{1}{2}}\, \mathrm{d}y=\left (1- x^{-\frac{1}{2}} \right ) \mathrm{d}x


Svar #2
14. december 2018 af cillemussen09 (Slettet)

Tuuusind tak for hjælpen!! Det havde jeg desperat brug for!!


Skriv et svar til: Separation af de variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.