Matematik

afledede funktion

15. december 2018 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående

hej :) 

er der nogle som kan hjælpe med denne opgave? (opgave vedlagt som fil) 

er det formlen; f´(x)= (h´(x)*g(x)-h(x)*g´(x))/g(x)^2 der skal benyttes her? hvis ja så er jeg lidt i tvivl om hvad der er h(x) og hvad der er g(x) i denne opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2018 af mathon

                   \small f(x)=e^{\cos^2(x)}

                   \small \small f{\, }'(x)=e^{\cos^2(x)}\cdot 2\cos(x)(-\sin(x))=-2\sin(x)\cos(x) e^{\cos^2(x)}


Svar #2
15. december 2018 af Line19010

hvilken formel bruger du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2018 af mathon

...differentiation af sammensat funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2018 af mathon

                 \small i(x)=h(g(f(x)))

                 \small i{\, }'(x)=h{\, }'(g(f(x)))\cdot g{\, }'{\, (f(x))}\cdot f{\, }'(x)


Svar #5
15. december 2018 af Line19010

tak !


Svar #6
15. december 2018 af Line19010

hvad er så h, g og f her ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2018 af mathon

                                          \small \begin{array}{rcl} f(x)&=&\cos(x)\\\\ g(\cos(x))&=&\cos^2(x)\\\\ h(\cos^2(x))&=&e^{\cos^2(x)} \end{array}


Svar #8
16. december 2018 af Line19010

tusind tak :)


Skriv et svar til: afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.