Kemi

Isoler so i ligningen- HASTER

18. december 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Kan nogle hjælpe mig på vej til at isoler S0 i følgende formel: 

pH-pka=log(s0/s-s0)

Tusind taak


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2018 af mathon

                                  \small \begin{array}{rcl} 10^{pH-pK_s}&=&\frac{s_0}{s-s_0} \\\\ 10^{pK_s-pH}&=&\frac{s-s_0}{s_0}\\\\ 10^{pK_s-pH}\cdot s_0&=&s-s_0\\\\ \left (1+10^{pK_s-pH} \right )\cdot s_0&=&s\\\\ s_0&=&\frac{s}{1+10^{pK_s-pH}} \end{array}          


Svar #2
18. december 2018 af Anar2 (Slettet)

Tusind taak!!

I andet led, hvorfor vender du om på ligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2018 af mathon

...fordi det er lettest fortsat at regne med reciprokværdierene.


Svar #4
18. december 2018 af Anar2 (Slettet)

Er vi enige du til at starte med fjerner log i første led ved at opløste i 10

I andet led, så bytter vi rundt på ligningen

i tredje led ganger vi med s0 på begge sider

i fjerde led så deler vi med s på begge sider?

Er det korrekt forstået 


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. december 2018 af mathon

                                  \small \small \begin{array}{rcll} 10^{pH-pK_s}&=&\frac{s_0}{s-s_0}&\textup{efter at have taget antilog p\aa \ begge sider} \\\\ 10^{pK_s-pH}&=&\frac{s-s_0}{s_0}&\textup{efter at have opl\o ftet i - f\o rste}\\\\ 10^{pK_s-pH}\cdot s_0&=&s-s_0&\textup{nu adderes }s_0\textup{ p\aa \ begge sider}\\\\ \left (1+10^{pK_s-pH} \right )\cdot s_0&=&s&\textup{efter at den f\ae lles faktor }s_0\textup{ er sat uden for parentes}\\\\ s_0&=&\frac{s}{1+10^{pK_s-pH}}&\textup{efter division med }1+10^{pK_s-pH}\textup{ p\aa \ begge sider} \end{array}   


Svar #6
18. december 2018 af Anar2 (Slettet)

Tusind taaak !!


Skriv et svar til: Isoler so i ligningen- HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.