Matematik

Forståelse af ligning med fraktioner

27. december 2018 af Rasko90 - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og prøver at øve mig lidt i at lave ligninger med variabler på begge sider. Jeg er stødt ind i et problem hvor jeg skal trække 3/4 fra 2. Det er jeg ikke helt med på hvordan jeg gør.

Vedhæftet billedet viser ligningen med mellem regninger. Jeg forstår bare ikke mellemregningen 2s - 3/4s jeg har market det med en cirkel. Hvordan bliver det til 11/4 ? 

På forhånd mange tak.

Glædelig jul

Vedhæftet fil: Khanacedemy.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. december 2018 af StoreNord

2 hele er 8 kvarte.

Men du skal jo subtrahere 3/4 s
                                   2s-\frac{3}{4}s=\frac{8}{4}s-\frac{3}{4}s=\frac{5}{4}s  men -2s-\frac{3}{4}s=-\frac{8}{4}s-\frac{3}{4}s=-\frac{11}{4}s


Svar #2
28. december 2018 af Rasko90

Tusind tak.


Skriv et svar til: Forståelse af ligning med fraktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.