Matematik

Beregning

28. december 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa nogen der kan hjælpe med denne opgave

Du låner 10.000 kr, ÅOP er 10%, og du tilbagebetaler over 24 måneder. Beregn den månedlige ydelse og det totale beløb, du skal betale.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2018 af mathon

               \begin{array}{lrcr} \textup{ydelse:}&y&=&\frac{10^4\cdot 0.00797}{1-1.00797^{-24}}=459.44\\\\ \textup{totale tilbagebetalingsbel\o b:}&24\cdot 459.44&=&11026.56 \end{array}      


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2018 af mathon

        \left (1+r_m \right )^{12}=1.10

        r_m =1.10^{\frac{1}{12}}-1=0.00797


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2018 af AMelev

Indsæt i formel 6 side 5 i den officielle formelsamling til C-niveau.

NB!
Når den årlige omkostningsprocent er 10%, beregnes omkostningsprocenten pr. md. som r=\sqrt[12]{1.10}-1, da den årlige fremskrivningsfaktor er F = (1 + r)12 = 1 + 10%.

Hvis du i stedet havde fået oplyst, at den årlige rentesats var 10% p.a., skulle den mdl. rentefod beregnes som r =10%/12


Svar #4
28. december 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Eksempel 2: 
Du låner 10.000 kr, ÅOP er 10%, og du tilbagebetaler over 3 år. Beregn den månedlige ydelse og det totale beløb, du skal betale.
Eksempel 3: 
Du låner 20.000 kr, ÅOP er 10%, og du tilbagebetaler over 24 måneder. Beregn den månedlige ydelse og det totale beløb, du skal betale.
Eksempel 4: 
Du låner 20.000 kr, ÅOP er 10%, og du tilbagebetaler over 3 år. Beregn den månedlige ydelse og det totale beløb, du skal betale.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2018 af ringstedLC

Start med at omregne den årlige omkostning (ÅOP) til månedlig omkostning:

\begin{align*} r_{mdl.} &= (1+omk_{p.a.})^{\frac{1}{ant.\;mdr.\;mellem\; r.-tilskrivn.}}-1 \\ &=\sqrt[(ant. mdr.\;mellem\; r.-tilskrivn.)]{1+omk_{p.a.}}-1 \\ \end{align*} 

Og brug annuitetslånformlen (GRYN-formlen):

\begin{align*} G &= Y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}\Downarrow \\ Y &= G\cdot \frac{r_{mdl.}}{1-(1+r_{mdl.})^{-n}} \\ \end{align*}

Totalt beløb:

\begin{align*} Y_{tot.} &= Y\cdot (ant.\;mdr.) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. december 2018 af mathon

                      \small \begin{array}{llrcrr} \textup{Eksempel 2}&\textup{m\aa nedlig ydelse:}&=&\frac{10^4\cdot 0.00797}{1-1.00797^{-36}}&=&320.63 \\ &\textup{totalydelse:}&&36\cdot 320.63&=&11542.68\\\\ \textup{Eksempel 3}&\textup{m\aa nedlig ydelse:}&=&\frac{2\cdot 10^4\cdot 0.00797}{1-1.00797^{-24}}&=&918.88\\ &\textup{totalydelse:}&&24\cdot 918.88&=&22053.12\\\\ \textup{Eksempel 4}&\textup{m\aa nedlig ydelse:}&=&\frac{2\cdot 10^4\cdot 0.00797}{1-1.00797^{-36}}&=&641.26\\ &\textup{totalydelse:}&&36\cdot 641.26&=&23085.36 \end{array}
 


Skriv et svar til: Beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.