Fysik

Hvor mange ton affald afbrænder Vestforbrænding i løbet af et år?

08. januar 2019 af Polos - Niveau: B-niveau

Hej SP

Har problemer med denne opgave den lyder sådan her:

I løbet af et år producerer Vestforbrænding energien 5,24 *10^15 J ved afbrænding af affald. Hvert ton affald, som afbrændes, frigiver energien 10,5 GJ. Nyttevirkningen ved energiproduktionen er 0,91.

Hvor mange ton affald afbrænder Vestforbrænding i løbet af et år?

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2019 af swpply (Slettet)

Du har at

                                                              E_\text{total} = m\cdot10.5\tfrac{\text{GJ}}{\text{ton}}

hvorfor at

              \begin{align*} E_\text{nyttig} = 0.91\cdot E_\text{total} \quad&\Leftrightarrow\quad 5.24\cdot10^{15}\,\text{J}= 0.91\cdot m\cdot10.5\tfrac{\text{GJ}}{\text{ton}} \\ &\Leftrightarrow\quad m =\frac{5.24\cdot10^{6}\,\text{GJ}}{0.91\cdot10.5\tfrac{\text{GJ}}{\text{ton}}} = 548\cdot10^3\,\text{ton} \end{align*}

Altså brænder Vestforbrænding omkring 548000 ton affald af per år.


Skriv et svar til: Hvor mange ton affald afbrænder Vestforbrænding i løbet af et år?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.