Matematik

matematik aflevering, opgave om laks

10. januar 2019 af Camillab02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa! jeg står med en aflevering omkring laks.

Opgaven lyder: Hvad er laksens vægt når den er 97 cm?

Her er en tabel over laksens længde i cm og vægt i kg.

Laksens længde (cm)     50    60     70      80      90       100       105

Laksens vægt (kg)       1,29    2,19  3,47   5,26     7,45   10,36   11,95

Håber i kan hjælpe mig, med at finde frem til det, for jeg ved slet ikke lige hvad jeg ska gøre:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2019 af mathon

...har du ikke fået et tip om funktionsformen må du prøve dig frem med den bedste regressionsfunktion.


Svar #2
10. januar 2019 af Camillab02 (Slettet)

funktionsform? altså lineær eller eksponentiel?


Svar #3
10. januar 2019 af Camillab02 (Slettet)

#2

funktionsform? altså lineær eller eksponentiel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2019 af mathon

eller potensfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2019 af mathon


Svar #6
10. januar 2019 af Camillab02 (Slettet)

jeg har godt se at det er en opgave der minder om, men forstår ikke hel måden den er forklaret, dsv


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2019 af AMelev

Jeg går ud fra, at du har fået oplyst forskriften V = b·La - husk at give al relevant information fra start.

Hvis du vil, kan du omdøbe varablene til de velkendte, bare du skriver det
x = L = længde/cm
f(x) = V = vægt/kg
Model: f(x) = b·xa
Lav eksponentiel regression på datasættet for at bestemme a og b i forskriften for f. (Det var vist sp. a.)
Laksens vægt f(x), når længden x = 97: Indsæt x = 97 i forskriften og beregn.
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2019 af mathon

                  \small \small V(L)=9.704834\cdot 10^{-6}\cdot L^{3.012582}

hvor V er vægten i kg og L er længden i cm.

                  \small \small \small V(97)=9.704834\cdot 10^{-6}\cdot 97^{3.012582}=9.4


Svar #9
10. januar 2019 af Camillab02 (Slettet)

jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår.

hvor får du de der tal fra altså 9.794834 osv??;D


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. januar 2019 af AMelev

#0 Din profil med Folkeskole harmonerer i kke rigtigt med C-niveau - opdater lige din profil.

Og så en væsentlig rettelse til #7. Det er en potensvækst, så du skal  selvfølgelig lave potensregression og ikke eksponentiel regression, sorry. Brug dit CAS-værktøj.

#9 Tallene kommer som resultat af potensregressionen.


Svar #11
10. januar 2019 af Camillab02 (Slettet)

Det er selvfølgelig min fejl det med folkeskole, havde ikke lige set!


Skriv et svar til: matematik aflevering, opgave om laks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.