Matematik

Find funktionerne som tilfredsstiller differentialligningerne og begyndelsesbetingelserne

13. januar 2019 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående

jeg vedlægger spørgsmålet som en fil :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2019 af mathon

Den karakteristiske ligning:

                  \small r^2-6r+9=(r-3)^2=0

                  \small r=3

hvoraf
                  \small y(x)=\left ( C_1+C_2x \right )e^{3x}

                  \small -e^3=\left ( C_1+C_2\cdot 1 \right )e^{3\cdot 1}

                  \small -1= C_1+C_2\Leftrightarrow C_2=-1-C_1

...

                 \small y{\, }'(x)=C_2\cdot e^{3x}+3(C_1+C_2x)\cdot e^{3x}=\left (C_2+3C_1+3C_2x \right )e^{3x}

                 \small y{\, }'(1)=\left (C_2+3C_1+3C_2\cdot 1 \right )\cdot e^{3\cdot 1}=-6e^3

                 \small 3C_1+4C_2=-6

                 \small 3C_1+4(-1-C_1)=-6

                 \small -C_1-4=-6

                 \small C_1+4=6

                 \small C_1=2

                 \small C_2=-1-C_1=-1-2

                 \small C_2=-3

konklusion:
                  \small y(x)=\left ( 2-3x \right )e^{3x}


Svar #3
13. januar 2019 af Line19010

tak! forstår ikke rigtigt den anden del. kan du måske forklare det med ord? :)


Skriv et svar til: Find funktionerne som tilfredsstiller differentialligningerne og begyndelsesbetingelserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.