Matematik

Løs Ligningen f'(x)=0

20. januar 2019 af Ksejdjdjdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er givet funktionen f(x)=kvadratrod x - x+7,  x > 0

a)Løs ligningen f'(x)=0
b) Bestem monotoniforholdende for f.
Bestem maksimum for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2019 af mathon

         \small f(x)=\sqrt{x}-x+7\qquad x>0

         \small f(x)=x^{\frac{1}{2}}-x+7

         \small f{\, }'(x)=\tfrac{1}{2}x^{-\frac{1}{2}}-1

          \small \tfrac{1}{2}x^{-\frac{1}{2}}-1=0\textup{ ...}        


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2019 af janhaa

\frac{1}{2\sqrt{x}}=1\\ \\ \frac{1}{2}=\sqrt{x}\\ \\ x=1/4


Skriv et svar til: Løs Ligningen f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.