Fysik

Opgave 62

21. januar 2019 af Christensen5 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 62:

Med samme tal som i opgave 61: Hvad er afstanden mellem 0. ordens pletten og 2. ordens pletten?

Nogen der kan hjælpe, med hvordan denne opgave skal løses?

Tak på forhånd!


Svar #1
21. januar 2019 af Christensen5 (Slettet)

Vedhæftet billede


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2019 af mathon

\small \textbf{\textsl{Gitterligning:}}

\small \begin{array}{ll} \end{array}
                                    \small d\cdot \sin\left ( \varphi _n \right )=n\cdot \lambda \qquad 0\leq \varphi _n< 90\degree

                                    \small \varphi _2=\sin^{-1}\left ( 2\cdot \tfrac{\lambda }{d} \right )=\sin^{-1}\left ( 2\cdot \tfrac{633.1\; nm }{1667\; nm} \right )=49.43\degree

                                    \small x_2=L\cdot \tan\left ( \varphi _2 \right )=(2.129\; m)\cdot\tan( 49.43\degree)=2.49\; m


Svar #3
21. januar 2019 af Christensen5 (Slettet)

Hej. Tak for svar!

Jeg forstår dsv ikke helt hvordan du er kommet frem til resultatet, er der måske en mere enkelt måde at regne det ud? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2019 af mathon

Du bør nok udarbejde en skitse for at kunne forestille dig de geometriske forhold og repetere de
trigonometriske funktioner i en retvinklet trekant, hvori Pythagoras' læresætning gælder.


Skriv et svar til: Opgave 62

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.