Fysik

Ohm lov og temperatur

27. januar 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg er helt på barbund, da jeg ikke synes vi har lært noget om temperatur og ohm's lov.

Vedhæftet fil: fysiktingting.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2019 af mathon


Svar #2
27. januar 2019 af TingtokTea

#3 Er a = C^-1 ? Og hvis det er 100 grader celsius, vil det så hedde 100 C^-1 ?

(Redigeret: Ja nu svarede jeg hurtigere ^^)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2019 af mathon

Grundformel:

                  \small \begin{array}{llll} R_t=R_0\cdot \left ( 1+\alpha \cdot t \right )&\textup{t er Celsiustemp.}&\alpha \textup{ er temperaturkoefficient for modstand} \end{array}


Svar #4
27. januar 2019 af TingtokTea

#3 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2019 af mathon

                        \small \small \small \begin{array}{lllll} \\1)&R_{100}= (4.20\; \Omega )\cdot \left ( 1+0.0039\; C^{-1}\cdot (100\; C) \right )&&&\alpha _{Cu}=0.0039\; C^{-1}\\\\ 2)&t=\frac{R_t-R_0}{R_0\cdot \alpha }\\\\ &t=\frac{\left (3.84\; \Omega \right )-\left ( 4.20\; \Omega \right ) }{\left ( 4.20\; \Omega \right )\cdot \left (0.0039\; C^{-1} \right )}=-22\; C \end{array}


Skriv et svar til: Ohm lov og temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.