Matematik

bestemt centrum for cirkel og radius

30. januar 2019 af fridalun - Niveau: A-niveau

x^2 + y^2 +36y=0

jeg har arbejdet med en del af disse løsninger nu, og er kommet frem til rigtige løsninger, dog er denne lidt anderledes da den nemlig ikke indeholder nogen bx værdi - jeg ved ikke om de stadig skal løses på samme måde eller man på en anden måde.

er lidt forvirret og håber nogen kan hjælpe

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

x^2 + y^2 +36y=0  <=>

x2 + y2 + 182 + 36y = 182  <=>

(x - 0)2 + (y + 18)2 = 182

Centrum er så (0, -18) og radius er 18.


Svar #2
30. januar 2019 af fridalun

nu ved jeg godt du har simplificeret det så godt som muligt, men hvor kommer 18^2 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg har kvadratsætningen

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

i tankerne.

Vi har noget med y2 + 36y. Jeg prøver så at finde det manglende led for at kunne bruge kvadratsætningen. Hvis y svarer til a og 36y svarer til 2ab, så må 36 svare til 2b. Dvs. b svarer til 18. Så hvis vi tilføjer leddet 182, så kan vi bruge kvadratsætningen:

y2 + 182 + 36y = (y + 18)2

Når jeg lægger 182 til på den ene side af lighedstegnet, så må jeg også lægge 182 til på den anden side.


Svar #4
30. januar 2019 af fridalun

Makes sense.

Mange tak for din hjælp!! :)


Skriv et svar til: bestemt centrum for cirkel og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.