Fysik

Fysik træk i konstant fart og beregn arbejdet.

01. februar 2019 af ognia (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven: 

Tegningen viser en pige, der trækker en trækvogn med konstant fart på et vandret underlag. Kraften er på 22 N, og den danner vinklen 45° med vandret. Beregn størrelsen af det arbejde, som pigen udfører på trækvognen, når den trækkes et stykke på 150 m.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal beregne det 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2019 af peter lind

Arbejdet er kraften projekteret langs vejen gange vejen så A = 22 N*cos(45º)*150 m


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2019 af mathon

\small \textup{I fysik er arbejde med konstant kraft}
\small \textup{defineret:}
                          \small A=\mathbf{F}\cdot \mathbf{s}=F\cdot s\cdot \cos(F,s)\quad\textup{hvor faktorernes orden er lige gyldig.}
\small \textup{Hvoraf:}
                          \small A=\left (F\cdot\cos(F,s) \right ) \cdot s\qquad\textup{som i }\#1


Svar #3
01. februar 2019 af ognia (Slettet)

Mange tak for svaret, det hjælp mig meget 


Skriv et svar til: Fysik træk i konstant fart og beregn arbejdet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.