Matematik

Hjælp til SRP - vurdering

01. februar 2019 af Skun - Niveau: A-niveau

Hej SP,

Jeg er igang med at skrive SRP omkring satellit baner, og her skulle jeg simulere den internationale rumstations bane omkring jorden via 2 numeriske metoder. Her valgte jeg så Euler og Euler-Cromers. Mit spørgsmål er hvordan skal jeg vurdere dem? 


Svar #1
01. februar 2019 af Skun

Her er et billede af mine simuleringer


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2019 af SuneChr

Vi vil beregne en parameterfremstilling for den blå bane.
Vi ser, når parameteren t løber fra 0 til 4π (mod uret), vil den blå bane slutte, hvor den begyndte.
Ved at aflæse udvalgte punkter (t ; x ; y) hvor x og y er millioner, har vi:
(0 ; 7 ; 0)
(π/2 ; 0 ; 7,25)
(π ; - 7,5 ; 0)
(3π/2 ; 0 ; - 7,75)
(2π ; 8 ; 0)
Den sidste halvdel af turen rundt vil være analog hermed, hvor radiusvektoren da aftager.
Efter reduktion har vi for den blå banekurve:

x=10^{6}\cdot \left ( 8-\frac{|t-2\pi |}{2\pi } \right )\cdot \cos t

y=10^{6}\cdot \left ( 8-\frac{|t-2\pi |}{2\pi } \right )\cdot \sin t                 0 ≤ t ≤ 4π
Prøv nu om du kan konstruere parameterfremstillingen før reduktionen.
______________
Vink:  Benyt funktionen  y =  - 1000000/·|x|  og parallelforskyd den efter \binom{2\pi }{8000000}  


Skriv et svar til: Hjælp til SRP - vurdering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.